El 17 de juny arriba la Gran Final del Destaca’t 2016

Teoria del Qua, Festucs, CampikiPugui i Embolingats competiran per anar a tocar a l’Acampada Jove.

El proper divendres 17 de juny se celebrarà la Gran Final del Destaca’t 2016, el concurs de grups emergents de les Comarques Gironines. Tindrà lloc a la Sala la Mirona de Salt a partir de les 21.00h. Hi participaran Teoria del Qua, Festucs, CampikiPugui i Embolingats.

Els lloretencs Teoria del Qua van ser escollits a la primera semifinal a Caldes de Malavella. De la segona semifinal del concurs, celebrada a Sant Feliu de Guíxols, en van sortir elegits els palafrugellencs Festucs i de la tercera, celebrada a Salt, el grup CampikiPugui de la Cellera de Ter i Anglès.

La pluja va impedir que es pogués portar a terme la quarta semifinal a Figueres, que es va suspendre per raons de seguretat. Finalment, un jurat ha determinat que Embolingats serien els finalistes. Tot i això, des de l’organització s’ha decidit que Vianda, l’altre grup que havia de tocar a Figueres, també tocarà a la Final però fora de concurs.

El guanyador de la Gran Final el decidirà un jurat relacionat amb el món de la música i una votació popular en què amb cada consumició es donarà un vot. El grup tindrà l’oportunitat de tocar en el Música Jove, en el marc de l’Acampada Jove. L’Acampada Jove és el festival politicomusical i juvenil més important dels Països Catalans i se celebrarà a Montblanc durant el 14, 15 i 16 de juliol.

El Destaca’t arriba enguany a la vuitena edició i comptarà amb Hora de Joglar com a grup padrí i actuarà abans d’anunciar el veredicte. Els garrotxins van guanyar el Destaca’t i el Música Jove 2014 i l’any passat van tocar a l’escenari de l’Acampada Jove.