Els Festucs guanyen el Destaca’t 2016

Teoria del Qua, Festucs, CampikiPugui i Embolingats competien divendres passat a la Mirona de Salt per tocar a l’Acampada Jove.

El passat divendres 17 de juny es va celebrar la Gran Final del Destaca’t 2016, el concurs de grups emergents de les Comarques Gironines. La Sala la Mirona de Salt acollia a Teoria del Qua, Festucs, CampikiPugui i Embolingats que es jugaven el títol de guanyadors de la vuitena edició del Destaca’t.

A les 21.00h s’obrien les portes de la sala i començaven els concerts. Els primers en pujar a l’escenari van ser els lloretencs Teoria del Qua, escollits a Caldes de Malavella. Els van seguir els palafrugellencs Festucs, escollits a St Feliu de Guíxols; CampikiPugui de la Cellera de Ter i Anglès, escollits a Salt, i els figuerencs Embolingats.

La nit va acabar amb les actuacions de Vianda, que tocaven fora de concurs perquè es va suspendre la semifinal en què havien de participar, i d’Hora de Joglar, guanyadors del Destaca’t 2014 i del Música Jove 2014 i que enguany apadrinaven el concurs.

Finalment, després del recompte de vots del públic i de les valoracions d’un jurat relacionat amb el món de la música, els Festucs es van declarar guanyador del Destaca’t 2016. Així doncs, els palafrugellencs, tindran l’oportunitat de tocar en el Música Jove, en el marc de l’Acampada Jove. L’Acampada Jove és el festival politicomusical i juvenil més important dels Països Catalans i se celebrarà a Montblanc durant el 14, 15 i 16 de juliol.