FOK guanyen la primera semifinal del Destaca’t i es converteixen en els primers finalistes de la 10a edició

El grup llagosterenc FOK va guanyar el passat dissabte 28 d’abril la primera semifinal de la 10a edició del Destaca’t, el concurs de música jove de les Comarques Gironines. La banda va superar els gironins Nocturna i els figuerencs 2Nortes i es converteix en el primer grup en aconseguir una plaça a la gran final del concurs, que se celebrarà el proper 29 de juny a la sala La Mirona de Salt.

Format per Marc Ortín, Alejandro Santiago, Jana Bardena i Jordi Casas, FOK neix de la passió per la recerca i de la unió entre la poesia i el ritme, i de les ganes d’expandir l’accent gironí, i ho acompanya amb un batec electrònic que transporta l’espectador al més essencial i cru de l’ésser humà. És la unió entre músics molt variats i amb diferents experiències en àmbits, festes i escenaris d’arreu de Catalunya, la unió de diferents estils per un mateix projecte: moure el cos, l’ànima i la ment.

Els altres dos grups participants van oferir també molt bones actuacions, de manera que el resultat final va ser molt ajustat. Nocturna és un grup de versions nascut arrel de l’1 d’octubre, que toca exclusivament versions de temes catalans seguint un ordre cronològic des dels temes més clàssics de Lluís Llach i Sau fins a l’actual música reivindicativa de Zoo i Aspencat. 2Nortes és un duo de rock post-punk format per guitarra-veu i bateria. Amb influències de grups com Cala Vento, Arctic Monkeys o Royal Blood, ens presenten com una energètica banda que es mostra tal com és a dalt de l’escenari.

La vetllada va comptar també amb una caixa de solidaritat destinada a ajudar persones refugiades. En col·laboració amb la Jove Orquestra de Cassà, l’organització del Destaca’t havia recollit roba per a aquest col·lectiu, i vol crear consciència de la tragèdia que es viu a les nostres costes, amb milers de persones que s’ofeguen a les aigües del Mediterrani mentre el creuen a la recerca d’un futur.

La segona semifinal del Destaca’t se celebrarà el dia 19 de maig a la sala L’Alternativa de La Bisbal d’Empordà, i comptarà amb la participació dels gironins NÄOS, els figuerencs The Angrys i els lloretencs Maria Dolors.