FOK, Maria Dolors i Awaken the Nightmare es juguen una plaça per tocar a l’Acampada Jove en la Gran Final del Destaca’t

La sala la Mirona de Salt acollirà el proper dissabte 29 de juny la Gran Final del Destaca’t 2018. Els grups gironins FOK (Llagostera), Maria Dolors (Lloret de Mar) i Awaken the Nightmare (Amer) es jugaran una plaça per tocar a l’Acampada Jove, que se celebra a Montblanc els dies 19, 20 i 21 de juliol. El concurs començarà a les 20.30h amb les actuacions dels grups participants i tancarà amb l’actuació del grup convidat, els garrotxins Tortellinis (Tortellà), guanyadors del Destaca’t 2015, que aquest estiu duen a terme la seva gira de comiat, Lluny d’Aquí.

Com a celebració dels deu anys del Destaca’t, la festa no serà tan sols dins La Mirona, sinó que sortirà de l’interior de les parets i prendrà el poble de Salt. Les bandes de percussió La Banda del Rec (Salt) i Percuart (Girona) seran les encarregades de fer-ho, i duran a terme una cercavila al ritme de batucada, de 5 a 6 de la tarda, pel carrer Llarg de Salt, des de la plaça del Pi fins la plaça de la Vila. Les dues formacions de percussió seran també les encarregades d’ambientar la festa entre concerts a La Mirona.

El Destaca’t és un concurs nascut l’any 2009, amb la voluntat de fer de trampolí dels grups emergents de les Comarques Gironines i projectar la música en català cap als grans escenaris. El grup guanyador del Destaca’t obté una plaça per tocar al concurs Música Jove, que se celebra a Montblanc en el marc de l’Acampada Jove. Al seu torn, el guanyador del Música Jove obre l’escenari gran de l’Acampada Jove, a l’Espai Independència, en la següent edició, tal com fou el cas del grup garrotxí Hora de Joglar, que va guanyar el Música Jove en l’edició del 2014 i va obrir l’Acampada Jove 2015. Per celebrar els 10 anys del Destaca’t, aquest any el premi pel guanyador també inclourà la gravació d’una maqueta valorada en 500 euros.

Els finalistes del Destaca’t

 

FOK (Llagostera)

FOK neix de la passió per la recerca de la unió entre poesia i ritme, neix de les ganes d’expandir l’accent gironí i ho acompanya amb un batec electrònic que ens transporta al més essencial i cru de l’ésser humà. És la unió de músics molt variats, Marc Ortín, Alejandro Santiago, Jana Barneda i Jordi Casas, i amb diferents experiències en àmbits, festes i escenaris d’arreu de Catalunya. La unió de diferents estils per un mateix projecte: moure el cos, l’ànima i la ment.

 

Maria Dolors (Lloret de Mar)

Maria Dolors és un grup de rock lloretenc format el gener de 2018 per Àlex Giralt (Veu), Manel Conde (Bateria), Francesc Arpí (Baix) i Sergi Arpí (Guitarra) i que proposa un rock directe i energètic a base de temes propis.

 

 

Awaken the Nightmare (Amer)

Banda formada per Sergi Bertran, Roger Fernández, Enric Casellas, Sergi Puig i Pol Campos, de diferents pobles de la Selva. Awaken the Nightmare ha tocat en anteriors edicions del Destaca’t, quedant finalista també en l’edició de l’any passat, i enguany presenten la seva primera maqueta autoeditada. Han tocat també a les festes de Bonmatí amb grups com Hard Buds, a les Festes Majors d’Amer, amb Malestruch i a Festes de Bescanó.