La Bisbal d’Empordà acollirà dissabte la segona semifinal del Destaca’t 2018 amb NÄOS, The Angrys i Maria Dolors

La Bisbal d’Empordà acollirà aquest proper dissabte 19 de maig a partir de les 21h a la sala l’Alternativa la segona semifinal de la 10a edició del Destaca’t 2018, el concurs de música jove de les Comarques Gironines. Els grups Näos (Girona), The Angrys (Figueres) i Maria Dolors (Lloret de Mar) es jugaran un lloc a la gran final del concurs, que se celebrarà el dia 29 de juny a La Mirona de Salt. A la final ja els esperen el grup llagosterenc FOK, primers finalistes del concurs després de guanyar la semifinal de Cassà de la Selva, celebrada el passat 28 d’abril.

Després de les actuacions del grups participants, la festa no s’aturarà. A partir de les 0.00h, l’escenari de l’Alternativa comptarà amb l’actuació de Sonia Chammah amb Ramons Osona, grup tribut a Ramones, i Komodor (Sarrià de Ter). A més, lligat a la lluita del Destaca’t contra la repressió i la preservació dels drets fonamentals, l’organització posarà una caixa de resistència, de la qual tots els beneficis aniran destinats als grup de suport del raper Valtonyc, condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per cantar.

El Destaca’t és un concurs nascut l’any 2009, amb la voluntat de fer de trampolí dels grups emergents de les Comarques Gironines i projectar la música en català cap als grans escenaris. El grup guanyador del Destaca’t obté una plaça per tocar al concurs Música Jove, que se celebra a Montblanc en el marc de l’Acampada Jove. Al seu torn, el guanyador del Música Jove obre l’escenari gran de l’Acampada Jove, a l’Espai Independència, en la següent edició, tal com fou el cas del grup garrotxí Hora de Joglar, que va guanyar el Música Jove en l’edició del 2014 i va obrir l’Acampada Jove 2015. Per celebrar els 10 anys del Destaca’t, aquest any el premi pel guanyador també inclourà la gravació d’una maqueta valorada en 500 euros.