Maria Dolors i Awaken the Nightmare substituiran NÄOS i Koalanú a la final del Destaca’t

El grup de Lloret de Mar, Maria Dolors, actuaran a la final del Destaca’t, el concurs de música jove de les comarques gironines, enlloc dels gironins NÄOS. La banda de rock alternatiu, que s’havia proclamat finalista després de guanyar la 2a semifinal del concurs celebrada el 19 de maig a la sala l’Alternativa de La Bisbal de l’Empordà, no podrà finalment assistir a la final de La Mirona per l’absència d’un membre del grup. En el seu lloc accedeixen a la final els segons classificats de la 2a semifinal, Maria Dolors. El grup guanyador de la tercera semifinal, els figuerencs Koalanú, tampoc podran assistir a la final per l’absència d’un membre. En el seu lloc actuaran el grup d’Amer, Awaken the Nightmare, que van quedar en segona posició en la semifinal de Figueres, celebrada el dissabte 2 de juny al Parc de les Aigües.

Maria Dolors són un grup de rock lloretenc format el gener de 2018 per Àlex (veu), Manel (bateria), Francesc (baix) i Sergi (guitarra), que proposa un rock directe i energètic a base de temes propis. La banda va guanyar el vot popular a la final de la Bisbal per un estret marge, però finalment va quedar en segona posició pel vot del jurat professional. Awaken the Nightmare són un grup de diferents pobles de la Selva, que ja va arribar a la final en l’anterior edició del Destaca’t. Format per Sergi, Roger, Enric, Sergi i Pol, han tocat a les festes de Bonmatí al costat de grups com Hard Buds, a Festes Majors d’Amer, amb Malestruch o a festes de Bescanó. Fa poc han tret la seva primera maqueta autoeditada. Amb l’absència de NÄOS i Koalanú, tindran una nova oportunitat per demostrar tot el seu potencial el 29 de juny a l’escenari de La Mirona, on també actuaran els llagosterencs FOK, guanyadors de la 1a semifinal del concurs celebrada el 28 d’abril a Cassà de la Selva.

Fotografies de les actuacions de FOK, Maria Dolors i Awaken the Nightmare a les semifinals del Destaca’t 2018.

 

El Destaca’t és un concurs nascut l’any 2009, amb la voluntat de fer de trampolí dels grups emergents de les Comarques Gironines i projectar la música en català cap als grans escenaris. El grup guanyador del Destaca’t obté una plaça per tocar al concurs Música Jove, que se celebra a Montblanc en el marc de l’Acampada Jove. Al seu torn, el guanyador del Música Jove obre l’escenari gran de l’Acampada Jove, a l’Espai Independència, en la següent edició, tal com fou el cas del grup garrotxí Hora de Joglar, que va guanyar el Música Jove en l’edició del 2014 i va obrir l’Acampada Jove 2015. Per celebrar els 10 anys del Destaca’t, aquest any el premi pel guanyador també inclourà la gravació d’una maqueta valorada en 500 euros.