música, miquel del roig, seguirem, català, catalunya, empúries, castelló, alt empordà, valtonyc, llibertat, grups

Seguirem, grup tribut a Obrint Pas, Tortellinis i Korxea s’uneixen al cartell del FESTACA’T: la festa dels 10 anys del Destaca’t

Seguirem, el grup tribut als mítics Obrint Pas s’uneixen al cartell del FESTACA’T: la festa dels 10 anys del Destaca’t. El conjunt tarragoní s’uneix a un cartell on ja figuraven el “cantautot” ebrenc Miquel del Roig i on està programada l’actuació dels alt-empordanesos Korxea i els garrotxins Tortellinis, dues bandes que han passat pel Destaca’t. La festa tancarà amb música de DJ.

El Destaca’t és el concurs de grups emergents de les Comarques Gironines. Nascut l’any 2009, l’objectiu de l’esdeveniment és fer de trampolí dels grups emergents de les Comarques Gironines i projectar la música en català cap als grans escenaris. El grup guanyador del Destaca’t obté una plaça per tocar al concurs Música Jove, que se celebra a Montblanc en el marc de l’Acampada Jove. Al seu torn, el guanyador del Música Jove obre l’escenari gran de l’Acampada Jove, a l’Espai Independència, en la següent edició.

El FESTACA’T és la celebració de la 10a edició d’aquest projecte. L’acte comptarà, a més de les actuacions musicals, amb intervenció de membres actuals de l’Associació Cultural Destaca’t, membres de l’organització que van crear el projecte des de la seva primera edició i el van consolidar, la presentació del Destaca’t 2018 i l’entrega de premis als grups que han passat pel concurs.

Com a mostra de suport al raper Valtònyc condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó, també s’ha programat simbòlicament la seva actuació pel FESTACA’T. L’associació cultural Destaca’t vol reivindicar així que cantar no és un delicte i sumar-se a la campanya #LlibertatValtonyc.