Tant el jurat com el públic donen a Kontrovèrsia el passi a la final del Destaca’t

La banda va compartir escenari amb Ideal i Desmanegats davant de prop de 200 persones que omplien la sala l’Escorxador de Cassà de la Selva

El grup de recent creació Kontrovèrsia van fer-se dissabte amb el bitllet per a la final del Destaca’t, després d’imposar-se en la segona semifinal del concurs, guanyant tant en el vot del jurat com en el vot popular. La banda va imposar-se a Desmanegats, provinents de Sant Feliu de Guíxols, i als també baix-empordanesos Ideal, de Begur i Palafrugell, que també van mostrar projectes amb molt de nivell i futur. Els tres grups novells van fer vibrar la sala l’Escorxador de Cassà de la Selva, que es va omplir de gom a gom amb prop de 200 persones que van ballar fins entrada la matinada amb la música de PD Gat.

Eleusis, els guanyadors de la primera semifinal, ja esperen Kontrovèrsia a Girona, on se celebrarà la final el dia 18 de maig. El tercer finalista sorgirà d’entre Bakus, Maria Dolors i Koalanú, que actuaran el proper dissabte 20 d’abril a la sala Torín d’Olot en la tercera semifinal. El guanyador de la final es classificarà per la final nacional del concurs Música Jove, que se celebrarà a Montblanc en el marc de l’Acampada Jove, on competiran amb els guanyadors de la resta de concursos territorials que conformen el Música Jove. El guanyador del Música Jove obrirà l’escenari gran de l’Acampada Jove 2020. A més, el guanyador del Destaca’t guanyarà l’oportunitat de tocar com a teloner d’un grup de referència a la Sala La Mirona.

Grups semifinal Cassà de la Selva:

Kontrovèrsia – grup guanyador

Kontrovèrsia és un grup novell de recent creació: va començar fa prop de quatre mesos. De moment, han fet tres concerts en diferents esdeveniments de Sant Feliu de Guíxols com donacions de sang o el dia de la dona, a més de proclamar-se guanyadors de la segona semifinal del Destaca’t.

Ideal

Ideal és un grup nascut el juny del 2017, amb intencions de treure a la llum els temes propis composats pel cantant. Després d’un primer any d’èxits en què han ofert un repertori d’unes 20 cançons pròpies i 3 versions intercalades van ser protagonistes de diferents concerts del Baix Empordà. Actualment es dediquen a ampliar el seu repertori propi.

Desmanegats

Desmanegats és un grup de Sant Feliu de Guíxols amb moltes ganes de mostrar a la gent el seu primer projecte. El Destaca’t va ser la seva primera oportunitat de fer-ho, ja que abans que havien estat treballant la posada en escena.