BASES DE PARTICIPACIÓ
A continuació es detallen les bases de participació al DESTACA’T. L’organització es reserva el dret a actuar oportunament en cas d’incompliment de les bases exposades a continuació.

 • Els grups no poden tenir contracte amb cap discografia o productora.
 • Poden tenir com a màxim un treball editat.
 • Els membres del grup han de ser menors de 30 anys (inclòs).
 • El grup no pot tenir cançons que exaltin actituds racistes, sexistes o feixistes.
 • El grup no pot haver guanyat la final de Montblanc.
 • Ha de poder cobrir 45 minuts d’actuació.
 • Com a mínim han de tenir 2 temes propis.
 • La meitat del repertori, com a mínim, ha de ser en català o en aranès.
 • Els grups han de ser procedents de les Comarques Gironines.

Inscripcions obertes a:  https://concursmusicajove.cat/index.php/Inscripcions

La inscripció és totalment gratuïta i no remunerada, i començarà el 3 de febrer i acabarà el 9 de març.

Dades

S’haurà de formalitzar indicant les següents dades:

 • Nom i foto del grup.
 • Correu electrònic i telèfon de contacte.
 • Nombre de components del grup.
 • Logo i trajectòria del grup.
 • Població dels membres del grup.
 • Enllaç amb el perfil a les diferents xarxes socials.
 • Video + cançó mp3.
 • Rider.

Seguidament, l’organització derivarà cada grup a la fase territorial corresponent segons la procedència dels membres del grup. D’aquesta manera, només podran tocar al seu territori. Si en un mateix grup hi ha membres de diferents territoris, s’escollirà el territori segons la procedència de la majoria.

Semifinals

Es preveu realitzar 2 semifinals, en 2 comarques diferents amb la participació de 4 grups a cada semifinal, entre els mesos d’abril i maig.

 • Cassà de la Selva, data a confirmar.
 • Pla de l’Estany, data a confirmar.

Els 2 primers classificats de cada semifinal participaran a la final que se celebrarà a mitjans/finals de maig a Girona.
*L’organització del concurs es reserva el dret de modificar el nombre de semifinals i el nombre de participants per semifinal. En cas d’augment de semifinals, l’organització es reserva el dret a admetre a la final tan sols els primers classificats de cada semifinal.

Elecció dels semifinalistes

Si hi ha més grups inscrits que participants permesos, el jurat escollirà els grups que podran actuar segons el vídeo i la cançó que han enviat a la inscripció.

En el cas que hi hagi menys grups inscrits que participants permesos , el jurat es reserva el dret a derivar algun grup d’un altre territori per tocar en una fase territorial que no sigui el que li pertoca (sempre i quan el grup afectat estigui d’acord).

El jurat, el veredicte del qual serà inapel·lable, serà format per persones expertes i/o conegudes en el món de la música.

Organització de les semifinals

La decisió de quins grups concursaran en cada semifinal es decidirà tenint en compte la proximitat territorial i la disponibilitat dels grups en la data que s’organitzi la semifinal. L’ordre d’actuació es farà per sorteig i les actuacions seran d’entre 30 i 40 minuts per grup. L’organització garantirà la publicitat i la transparència del sistema d’elecció. En el cas de que dos o més grups vulguin canviar l’ordre, han d’arribar a un consens entre ells. L’organització del concurs es reserva la decisió final.

Logística

A cada semifinal, l’organització es farà càrrec de l’equip de so necessari i adequat pel lloc i per les característiques dels grups. Per això és important adjuntar el rider correcte i real de cada grup en fer la inscripció.
Els grups hauran de compartir el backline i es faran responsables dels seus propis instruments.

Elecció dels finalistes

El sistema per escollir els guanyadors de les semifinals serà a partir de la votació popular dels assistents i d’un jurat especialitzat

 • La votació popular representarà un 40% de la puntuació. Les paperetes es facilitaran amb cada consumició que faci el públic assistent i s’hauran de dipositar a l’urna precintada que trobaran al recinte. S’atorgaran punts als grups en funció del la votació popular. 3 punts per al 1r classificat. 2 per al 2n classificat. 1 per al tercer. 0 per al 4t.
 • L’altre 60% de la puntuació correspondrà a les valoracions i veredicte del jurat. Serà format per persones expertes i/o conegudes en el món de la música i valorarà els següents punts:
  • Qualitat musical: 30%
  • Percentatge de temes en català o en aranès: 10%
  • Percentatge de temes d’elaboració pròpia: 25%
  • Presència sobre l’escenari: 25%
  • Presència de dones i de persones no binàries sobre l’escenari: 10%

Sobre el percentatge final suposen un 18%, 6%, 15%, 15% i 6% respectivament.

En cas d’empat, el vot del jurat prevaldrà sobre el del públic.

Al finalitzar les actuacions, l’organització farà públic el resultat del concurs. En el recompte dels vots hi haurà presents membres de l’organització i podrà haver-hi un membre de cada grup que ha participat.

En cas que el finalista renunciï a participar a la final, l’organització serà la responsable de prendre la decisió d’oferir la plaça al segon classificat o de deixar-la deserta.

Final

Es preveu que la final del concurs se celebrarà a mitjans/finals de maig a Girona. Hi actuaran els finalistes i el padrí del DESTACA’T així com possibles grups convidats.
*L’organització del concurs es reserva el dret de modificar la data i el lloc de la final.

Organització de la final

L’ordre d’actuació es farà per sorteig i les actuacions seran d’entre 40 i 50 minuts per grup. L’organització garantirà la publicitat i la transparència del sistema d’elecció. En el cas de que dos o més grups vulguin canviar l’ordre, han d’arribar a un consens entre ells.

L’organització del concurs es reserva la decisió final.

Logística

L’organització es farà càrrec de l’equip de so necessari i adequat pel lloc i per les característiques dels grups. Per això és important adjuntar el rider correcte i real de cada grup en fer la inscripció.
Els grups hauran de compartir el backline i es faran responsables dels seus propis instruments.

Elecció del guanyador

El sistema per escollir els guanyadors de la final serà, igual que la semifinal, a partir de la votació popular dels assistents i d’un jurat especialitzat

 • La votació popular representarà un 40% de la puntuació. Les paperetes es facilitaran amb cada consumició que faci el públic assistent i s’hauran de dipositar a l’urna precintada que trobaran al recinte. S’atorgaran punts als grups en funció de la votació popular. 3 punts per al 1r classificat. 2 per al 2n classificat. 1 per al tercer. 0 per al 4t.
 • L’altre 60% de la puntuació correspondrà a les valoracions i veredicte del jurat. Serà format per persones expertes i/o conegudes en el món de la música i valorarà els següents punts:
  • Qualitat musical: 30%
  • Percentatge de temes en català o aranès: 10%
  • Percentatge de temes d’elaboració pròpia: 25%
  • Presència sobre l’escenari: 25%
  • Presència de dones i de persones no binàries sobre l’escenari: 10%

Sobre el percentatge final suposen un 18%, 6%, 15%, 15% i 6% respectivament.

En cas d’empat, el vot del jurat prevaldrà sobre el del públic.

Al finalitzar les actuacions, l’organització farà públic el resultat del concurs. En el recompte dels vots hi haurà presents membres de l’organització i podrà haver-hi un membre de cada grup que ha participat.

En cas que el guanyador renunciï al premi, l’organització serà la responsable de prendre la decisió d’atorgar el premi al segon classificat o de deixar el premi desert.

L’Acampada Jove

Participació a la final nacional del concurs Música Jove en el marc de l’edició de l’Acampada Jove 2020, el festival político-musical més important dels Països Catalans, juntament amb els guanyadors de la resta de fases territorials.

Les dades del guanyador del DESTACA’T seran comunicades a l’Associació Cultural Acampada Jove. Aquesta associació serà l’encarregada d’establir els paràmetres de funcionament i l’ordre de les actuacions de la final nacional del concurs Música Jove.

A més obtindran un abonament per cada músic per assistir a l’edició 2020 de l’Acampada Jove.

El guanyador de la final del Música Jove 2020 a Montblanc obtindrà un contracte amb l’Associació Cultural Acampada Jove per tocar durant el festival l’any 2021 amb una remuneració de 1.000€ + IVA.

Actuació com de teloner d’un grup de referència a La Mirona

El guanyador del Destaca’t podrà realitzar un concert com a teloner d’un grup de referència a la Sala La Mirona.

Aquestes bases anul·len qualsevol redactat anterior.

Acceptació de les bases

Fer efectiva la inscripció al DESTACA’T comporta, automàticament, l’acceptació de les bases per part del participant.
L’organització es reserva el dret a actuar oportunament en cas d’incompliment d’aquestes bases.

Actuacions

Cap de les actuacions dels grups participants al DESTACA’T seran remunerades.
L’organització no es fa càrrec de la pèrdua o deterioració dels instruments i altres objectes dels participants.