La nostra història

El DESTACA’T neix el juny del 2009 amb un concert a Castelló d’Empúries en forma de concurs on el guanyador té l’oportunitat d’assistir i tocar a l’Acampada Jove, representant les Comarques Gironines al concurs del Música Jove. Edició rere edició, el concurs ha anat creixent amb semifinals a diferents municipis de les Comarques Gironines i una gran final a La Mirona de Salt.

 • 2019
  31 de maig
  L'edició més feminista
  Kontrovèrsia guanyen l'11a edició del Destaca't. Van participar en aquesta edició un total de 9 gruos en 3 semifinals: Eleusis, Micos i Koalas i The Angrys a Caldes de Malavella; Kontrovèrsia, Desmanegats i Ideal a Cassà de la Selva; i Bakus, Koalanú i Maria Dolors a Olot. La final torna a fer-se a l'aire lliure, a la plaça Santa Sussana de Girona, i va comptar amb més de mig miler de persones entre el públic. Van arribar a la final Kontrovèrsia, Koalanú i Eleusis. Dos dels tres grups tenien components femenins i, per primera vegada, va guanyar el concurs un grup amb alta presència femenina dalt de l'escenari. També Miquel del Roig va acompanyar els grups com a padrí de l'edició.
 • 2018
  29 de juny
  El Destaca't fa 10 anys!
  Fok guanyen la 10a edició del Destaca't. En aquesta edició participen 10 bandes en 3 semifinals: Fok, 2Nortes i Nocturna a Cassà de la Selva; Cesc, Koalanú, Malestruch i Awaken the Nightmare a Figueres, i Näos, The Angrys i Maria Dolors a La Bisbal d'Empordà. A la final, que es va celebrar a La Mirona, van arribar-hi Fok, Awaken the Nightmare i Maria Dolors, i també hi van tocar els guanyadors del 2015, Tortellinis, i La Masovera Barbuda com a grups padrins.
 • 2017
  30 de juny
  Novena edició del DESTACA'T
  KRIT guanyadors del DESTACA'T 2017. En aquesta novena edició, 8 grups participen en 2 semifinals: Awaken The Nightmare, Habitació 211, Stone Rose i Teoria del Qua a Santa Coloma de Farners; Angry Monkeys, Krit, Koalanú i Nunca Mais Band a Vulpellac. La gran final se celebra, per setè any consecutiu, a la Sala La Mirona de Salt amb els finalistes: Awaken The Nightmare, Krit, Koalanú i Teoria del Qua. També hi actuen els valencians Atupa, padrins del DESTACA'T 2017.
 • 2016
  17 de juny
  Vuitena edició del DESTACA'T
  FESTUCS guanyadors del DESTACA'T 2016. En aquesta vuitena edició, 12 grups participen en 4 semifinals: Black Crown i Teoria del Qua a Caldes de Malavella; Festucs, el Tinglado i Hunting Rabbits a Sant Feliu de Guíxols; Campikipugui, Sra. Karma, Stillën i Xakras a Salt; Blackout, Vianda i Embolingats a Figueres on també va actuar la Caritat humana. La gran final se celebra, per sisè any consecutiu, a la Sala La Mirona de Salt amb els finalistes: Teoria del Qua, Festucs, Embolingats i Campikipugui. També hi actua Hora de Joglar, guanyadors del DESTACA'T 2014 i del Música Jove 2015 i padrins del DESTACA'T 2016.
 • 2015
  26 juny
  Setena edició del DESTACA'T
  TORTELLINIS guanyadors del DESTACA'T 2015. En aquesta setena edició, 16 grups participen en 4 semifinals: Habitació 211, Stillën, Desfets Socials i La Perdiu Spencer a Palafrugell; OAK Tree, Campikipugui, Porto Pí Style i Festucs a Caldes de Malavella; Tortellinis, Teoria del Qua i Stone Rose-FY a La Bisbal d'Empordà; Korxea, S'fumatto, Vianda i Pau Babau a Figueres on també va actuar la Banda Biruji. La gran final se celebra, per cinquè any consecutiu, a la Sala La Mirona de Salt amb els finalistes: Habitació 211, Campikipugui, Tortellinis i Korxea. També hi actua Germà Negre, padrins del DESTACA'T 2015.
 • 2014
  27 juny
  El DESTACA'T guanya el MÚSICA JOVE
  HORA DE JOGLAR guanyen el DESTACA'T 2014 i el MÚSICA JOVE i, per tant, seran els encarregats d'obrir l'ACAMPADA JOVE 2015! És el primer cop que un grup del DESTACA'T guanya el concurs MÚSICA JOVE. En aquesta sisena edició, 16 grups participen en 4 semifinals: Habitació 211, La Perdiu Spencer, Altres Movies i Stillën a La Bisbal d'Empordà; Sotrac, Layma, Martí Brugué i Tram's a Celrà; Campikipugui, Beersions, Porto Pí Style i A Granel a Girona; Embolingat's, Vianda, Bethunders i Hora de Joglar a Figueres on també actua BRAMS. La gran final se celebra, un any més, a la Sala La Mirona de Salt amb les actuacions dels finalistes La Perdiu Spencer, Tram's, A Granel i Hora de Joglar. També hi actuen Kayo Malayo, padrins del DESTACA'T 2013, i Tropical Riots PD's.
 • 2013
  28 juny
  El DESTACA'T es consolida
  BANDA BANDARRA guanyadors del DESTACA'T 2013. En aquesta cinquena edició, 18 grups participen en 4 semifinals: Gusto raro, Píxels, Asterium, Noel Biniés i Komplot a Blanes; Banda bandarra, A Granel, Sait, Martí Brugué i Turrai a Girona; Insanity, Happy coliflowers, Seed i Medusa box a Sant Feliu de Guíxols; Deflux, The Onions, Sota sospita i The Cuits a Figueres. La gran final se celebra, un any més, a la Sala La Mirona de Salt amb l'actuació dels finalistes: Komplot, Banda bandarra, Medusa box i The Onions. També hi hactuen XEIC!, padrins del DESTACA'T 2013, PD Eix del Mal i actuacions dels percussionistes Tambòrians i La Banda d'en Pere Botero.
 • 2012
  29 juny
  El DESTACA'T creix més encara
  PARÀSITS guanyadors del DESTACA'T 2012. En aquesta quarta edició, 35 grups participen en 6 semifinals: Astericum, Desenkant, Onions, Bacons i The Cuits a Figueres; Tercera classe, Mamms, Red Souls i The High Five a Olot; Indigo, Red Harlow, Paràsits, Gusto Raro i Los Sibaritas a Girona; Noel Biniés, Blaucel, Indictment, Doomination, A Destiempo, i Sait! a Hostalric; Desmanegats, Insanity, Pleasewait i Rescat a Santa Cristina d'Aro; Slavery, Thunders of hell, In-Audito, Els Pixels, Intoxi.cat i Asterium a Sant Joan de les Abadesses. La gran final se celebra a La Mirona de Salt amb l'actuació dels finalistes: Red Souls, Paràsits, Blaucel, Rescat i In-audito. També hi actuen Deskarats, padrins del DESTACA'T 2012, i l'EAM, guanyadors del DESTACA'T 2011.
 • 2011
  1 juliol
  El DESTACA'T segueix creixent
  EAM guanyadors del DESTACA'T 2011. En aquesta tercera edició, participen 30 dels 40 grups inscrits gràcies a l'ampliació a 5 semifinals. Paràsits, Gusto raro, Red Souls, Lapsus, The high five i Efecte Croma a Olot; Insanity, Sota pressió, Bleed it, Pleasewait, EAM i Pitt Marvel a Sant Feliu de Guíxols; No t’hi fixis, La Bella i les Bèsties, Mourning Mouth, The Joke, Martell roig i Band Damm a Sant Joan de les Abadesses; Desenkant, Sense rumb, Alex Andujar & August, Ingravidez i Direcció Prohibida a Sant Pere Pescador; 5 Elements, Banda bandarra, Domination, May chronicles, Scratch from hell i Resp a Blanes. La gran final se celebra a La Mirona de Salt amb els cinc finalistes: Efecte croma, EAM, Band damm, Ingravidez i 5 elements. També hi actuen Miquel del Roig, padrí del DESTACA'T 2011, i PD Eix del Mal.
 • 2010
  26 juny
  El DESTACA'T creix
  THE SANJAYS guanyadors del DESTACA'T 2010. En aquesta segona edició s'inscriuen més de 50 grups on només 18 tenen l'oportunitat de participar separats en 3 semifinals. Band-Damm, Sanjays, ATK, Martell Roig, Doble’R i Tears of Blood a Vidreres; Direcció Prohibida, NUC, The Scrap, Tan de bo, Bleed it i Error Genético a Figueres; Acció Festiva, Ben Suckats, No t’hi fixis, Bacwards, Sin Kontrol i Banda Bandarra a Torroella de Montgrí. La gran final se celebra a la Plaça dels Jutjats de Girona amb els tres finalistes: Sanjays, Direcció Prohibida i Acció Festiva. També hi va actuar Burman Flash, padrins del DESTACA'T 2010.
 • 2009
  27 juny
  Neix el DESTACA'T!
  KISAPKÈ es converteix en el primer guanyador del DESTACA'T per votació popular. La primera edició del concurs va constar d'un sol concert a Castelló d'Empúries amb 10 grups participants: Són Error genético, Direcció prohibida, No problemo, Anarkolokaos, CREI, Del revés, Cayena, ATK, Bensukats i els guanyadors Kisapkè.